Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto ze śliwkami
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 2982
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2727
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3343
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 2982
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2727
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3343
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki. Śliwki opłukaj, przetnij na pół i usuń pestki.
Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodaj zimne masło, jajko, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto i rozwałkuj na wielkość blachy 26x35 nakuj widelcem i podpiec około 15 minut w temperaturze 180 st.
Na podpieczone ciasto ułóż śliwki skórką do dołu, posyp cynamonem i kruszonką. Piec około 35 minut w temperaturze 180 st.