Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto ze śliwkami
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1565
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 118
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18385
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 591
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1028
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1565
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 118
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18385
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 591
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1028
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki. Śliwki opłukaj, przetnij na pół i usuń pestki.
Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodaj zimne masło, jajko, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto i rozwałkuj na wielkość blachy 26x35 nakuj widelcem i podpiec około 15 minut w temperaturze 180 st.
Na podpieczone ciasto ułóż śliwki skórką do dołu, posyp cynamonem i kruszonką. Piec około 35 minut w temperaturze 180 st.