Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto ze śliwkami
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 393
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 393
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki. Śliwki opłukaj, przetnij na pół i usuń pestki.
Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodaj zimne masło, jajko, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto i rozwałkuj na wielkość blachy 26x35 nakuj widelcem i podpiec około 15 minut w temperaturze 180 st.
Na podpieczone ciasto ułóż śliwki skórką do dołu, posyp cynamonem i kruszonką. Piec około 35 minut w temperaturze 180 st.