Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto ze śliwkami
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13570
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14989
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6158
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13570
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14989
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6158
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki. Śliwki opłukaj, przetnij na pół i usuń pestki.
Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodaj zimne masło, jajko, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto i rozwałkuj na wielkość blachy 26x35 nakuj widelcem i podpiec około 15 minut w temperaturze 180 st.
Na podpieczone ciasto ułóż śliwki skórką do dołu, posyp cynamonem i kruszonką. Piec około 35 minut w temperaturze 180 st.