Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto ze śliwkami
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54010
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 413
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5144
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54010
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 413
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5144
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki. Śliwki opłukaj, przetnij na pół i usuń pestki.
Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodaj zimne masło, jajko, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto i rozwałkuj na wielkość blachy 26x35 nakuj widelcem i podpiec około 15 minut w temperaturze 180 st.
Na podpieczone ciasto ułóż śliwki skórką do dołu, posyp cynamonem i kruszonką. Piec około 35 minut w temperaturze 180 st.