Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste ciasto sezonowe na kruchym spodzie, ze śliwkami i bezą, idealne do kawy czy herbaty
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9300
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1128
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9300
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1128
Składniki
wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i utrzyj z masłem
dodaj cukier, żółtka i śmietanę, utrzyj mikserem, a potem wyrób na stolnicy kruche ciasto i schłodź je w lodówce min 0,5 godz.
w tym czasie śliwki umyj i usuń pestki
schłodzone ciasto rozwałkuj na wymiar blaszki (duża 30x40), podziurkuj widelcem i piecz 15 min w 175 stopniach (góra-dół)
w tym czasie przygotuj bezę z białek ubijając je na dużych obrotach z cukrem i solą
na podpieczone ciasto wysyp bułkę tartą, ułóż śliwki, a następnie wyłóż bezę
ciasto piecz przez 15 min w 175 stopniach (góra dół), a następnie zmniejsz temperaturę do 60 stopni i susz bezę ok 25-30 min.
jeśli mamy mniejszą blaszkę ciasto jest grubsze, więc pieczemy po 5-10 min dłużej na każdym etapie