Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, czekoladowe ciasteczka, idealne na każdą pogodową depresję. Mogą mieć dowolną formę, ja do ich wycinania użyłam szklanki. Ciasteczka można polukrować, żeby ładniej wyglądały, ale ja wolę je bez lukru, są idealne.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5479
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8814
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7653
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5234
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5479
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8814
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7653
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5234
Składniki
Czekoladę roztapiamy. Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajko i czekoladę. W osobnej misce łączymy mąkę, kakao, sodę, sól oraz cukier waniliowy i dodajemy do utartego masła. Całość mieszamy, po czym ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy. W razie potrzebny podsypujemy mąką. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na grubość około 0,5cm i wycinamy ciastka. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Pieczemy 15-20 min w 170st. Upieczone ciastka odstawiamy do wystygnięcia.