Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, czekoladowe ciasteczka, idealne na każdą pogodową depresję. Mogą mieć dowolną formę, ja do ich wycinania użyłam szklanki. Ciasteczka można polukrować, żeby ładniej wyglądały, ale ja wolę je bez lukru, są idealne.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 719
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 719
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Czekoladę roztapiamy. Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajko i czekoladę. W osobnej misce łączymy mąkę, kakao, sodę, sól oraz cukier waniliowy i dodajemy do utartego masła. Całość mieszamy, po czym ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy. W razie potrzebny podsypujemy mąką. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na grubość około 0,5cm i wycinamy ciastka. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Pieczemy 15-20 min w 170st. Upieczone ciastka odstawiamy do wystygnięcia.