Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto robi się kilka minut. Jest bardzo smaczne. Lekko kwaskowy smak dobrze współgra ze słodyczą kruchego ciasta.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 258
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 112
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 80
Ten przepis na karpia to klasyka polskiej kuchni. Marynowanie w cebuli i soku...
Odsłon: 1330
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 40
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 258
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 112
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 80
Ten przepis na karpia to klasyka polskiej kuchni. Marynowanie w cebuli i soku...
Odsłon: 1330
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 40
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wrzucić do malaksera i zmiksować na "piaskową konsystencję". Można je także rozetrzeć w palcach. 3/4 ciasta rozsypać na blachę o wymiarach 36/25 cm, lekko docisnąć. Na cieście ułożyć owoce.
Pianka: Białka ubić z cukrem, na koniec dodawać kisiel. Wyłożyć na owoce. Na pianie z białek rozsypać resztę ciasta.
Piec 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Upieczone ciasto po ostygnięciu oprószyć cukrem pudrem i udekorować gałązką czerwonej porzeczki.