Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto robi się kilka minut. Jest bardzo smaczne. Lekko kwaskowy smak dobrze współgra ze słodyczą kruchego ciasta.
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 140
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3790
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 140
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3790
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wrzucić do malaksera i zmiksować na "piaskową konsystencję". Można je także rozetrzeć w palcach. 3/4 ciasta rozsypać na blachę o wymiarach 36/25 cm, lekko docisnąć. Na cieście ułożyć owoce.
Pianka: Białka ubić z cukrem, na koniec dodawać kisiel. Wyłożyć na owoce. Na pianie z białek rozsypać resztę ciasta.
Piec 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Upieczone ciasto po ostygnięciu oprószyć cukrem pudrem i udekorować gałązką czerwonej porzeczki.