Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciasto z sezonowymi owocami
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8304
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1203
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 635
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8304
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1203
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 635
Składniki
Kasię posiekać z cukrem, solą jajkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia. Kiedy powstaną grudki szybko zagnieść ciasto rękami. Owinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na około 30min. Schłodzone ciasto grubo zetrzeć wprost na blachę. Kawałeczki ciasta docisnąć palcem do blachy. Ciasto wysmarować dżemem i nałożyć maliny. Zagnieść składniki na kruszonkę i posypać nią ciasto następnie dodać migdały. Piec 45min. w temp. 180" - Smacznego:)