Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto kakaowe, mus jabłkowy i pyszna pianka. To wszystko, tworzy naprawdę pyszne ciacho :) Do kawy, lub herbaty, pasuje idealnie.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 662
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1392
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25779
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 662
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1392
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25779
Składniki
Wszystkie składniki sypkie, wysypać na stolnicę. Wymieszać. Dodać margarynę i wysiewać. Wbić żółtka i zagnieść na gładkie ciasto. Gotowe ciasto, podzielić na dwie części. Większa i mniejszą. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w zamrażalniku, co najmniej pół godziny. Prostokątną blaszkę, posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Na tak przygotowaną blaszkę, zetrzeć większą część ciasta, na tarce o grubych oczkach. Wstawić do piekarnika, nagrzanego do 190 stopni i podpiec 15-20 minut.
Podpieczony spód, wystudzić. Białka ubić, ze szczyptą soli na sztywno. Następnie, powoli wsypywać cukier. Po dodaniu całego cukru, jeszcze chwilę ubijać. Wsypać mąkę ziemniaczaną i wymieszać łyżką. Na podpieczone i wystudzone ciasto, wyłożyć mus jabłkowy. Następnie, wyłożyć ubitą pianę.
Na wierzch, zetrzeć pozostałe ciasto. Piec w piekarniku, nagrzanym do 180 stopni, około 40-45 minut.
Przed podaniem, posypać cukrem pudrem.