Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, tani, szybki - czego chcieć więcej? Smaczny!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 289
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 289
Składniki
Masło rozpuszczamy i studzimy. Mleko podgrzewamy i dodajemy po łyżce cukru i mąki, następnie wsypujemy pokruszone drożdże - odstawiamy w ciepłe miejsce na kwadrans. w międzyczasie przesiewamy mąkę i mieszamy z cukrem (możemy dodać do ciasta odrobinę cynamonu). Drożdże łączymy z mąką i wyrabiamy, pod koniec dodajemy rozpuszczone masło. Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie rozwałkowujemy i kładziemy na blaszkę. w międzyczasie (gdy ciasto będzie rosło) nagrzewamy piekarnik do 170 stopni, obieramy jabłka i ścieramy je na tarce, dodajemy sok z cytryny cynamon i słodzimy do smaku. Jabłka wykładamy na ciasto.
Masło, cukier i mąkę siekamy, dodajemy Ziarenka. Kruszonką posypujemy jabłka. Ciasto pieczemy około 25 minut.