Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kruche ciasto z cytrynową pianką, upieczone ze śliwkami.
mikser, miska, forma do pieczenia o wymiarach 30/25/6 cm,
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45628
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23117
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1292
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45628
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23117
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1292
Składniki
Śliwki myjemy, osuszamy i drylujemy i kroimy w kostkę. Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto.
Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika a pozostałą częścią ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy, dziurkujemy wałeczkiem lub widelcem.
Na wyłożone ciasto układamy pokrojone śliwki wymieszane z cynamonem, kaszą manną i kisielem z owoców leśnych.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier i kisiel. Ubitą pianę wykładamy na warstwę ułożonych pokrojonych śliwek. Wierzch warstwy piany posypujemy startym na dużych oczkach zamrożonym ciastem.
Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół. Upieczone ciasto studzimy i ostudzone kroimy na porcje i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!