Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kruche ciasto z cytrynową pianką, upieczone ze śliwkami.
mikser, miska, forma do pieczenia o wymiarach 30/25/6 cm,
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Śliwki myjemy, osuszamy i drylujemy i kroimy w kostkę. Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto.
Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika a pozostałą częścią ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy, dziurkujemy wałeczkiem lub widelcem.
Na wyłożone ciasto układamy pokrojone śliwki wymieszane z cynamonem, kaszą manną i kisielem z owoców leśnych.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier i kisiel. Ubitą pianę wykładamy na warstwę ułożonych pokrojonych śliwek. Wierzch warstwy piany posypujemy startym na dużych oczkach zamrożonym ciastem.
Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół. Upieczone ciasto studzimy i ostudzone kroimy na porcje i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!