Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, maślane ciasteczka kakaowe - świetne do zrobienia z dziećmi
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5626
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1534
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5626
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1534
Składniki
Do misy miksera przełożyć miękkie masło, dodać cukier i utrzeć masło z cukrem przez kilka minut, dodać jajka, jedno po drugim, ucierać dalej ok 2 minut. W misce wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.
Zatrzymać miksowanie, zdjąć masę z brzegów miski, dodać suche składniki, i ponownie zmiksować całość na wolnych obrotach, zgarniając ciasto z boków miski. Ciasto zwinąć w folię, zostawić w lodówce na godzinę. Następnie, rozwałkować, wyciąć dowolne kształty i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 10 minut w temperaturze 180 stopni.