Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, o którym trzeba koniecznie pamiętać i od czasu do czasu zafundować sobie małą ucztę. Pięknie się prezentuje, a smakuje wyśmienicie. Czego chcieć więcej?
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8732
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7426
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5078
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328144
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8732
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7426
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5078
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328144
Składniki
Przygotować foremkę o wymiarach 24 x 24 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i żółtka. Nadal ubijać, aż masa podwoi objętość i wyraźnie zbieleje. Przed mąką dodać 11/2 łyżki letniej przegotowanej wody. Obydwie mąki i proszek do pieczenia wmieszać delikatnie szpatułką. Całość przelać do foremki. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku 30-35 minut. Po upieczeniu pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Po całkowitym wystudzeniu biszkoptu zdjąć papier do pieczenia, a biszkopt ponownie włożyć do foremki. Odlać szklankę soku "Kubuś" i rozprowadzić w niej budynie. Resztę soku zagotować i wlać do niego rozpuszczone budynie. Chwilę pogotować. Jeszcze ciepłą masę wylać na biszkopt. Poczekać, aż wystygnie. Wtedy ubić śmietankę na sztywno i połączyć ją z zastygającą galaretką. Kolejną warstwę wylać na biszkopt. Ciasto dać na jakąś godzinę do lodówki. Potem je wyjąć. Rozłożyć na nim plasterki pokrojonych bananów. Zalać pozostałymi dwoma zastygającymi galaretkami. Dać do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.