Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu z dużą ilością słodkości.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1245
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 209
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 967
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1245
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 209
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 967
Składniki
Wykonanie: ½ mleka gotujemy z cukierkami do całkowitego rozpuszczenia się cukierków. W pozostałym mleku rozrabiamy budynie i mieszamy bardzo dokładnie. Zagotowujemy mleko z kukułkami, wlewamy mleko z budyniem cały czas mieszając przez dwie minuty- następnie studzimy. Masło ucieramy dokładnie z wystudzoną masą i wsypujemy pokruszone orzechy. Na dno kwadratowej foremki układamy warstwę herbatników i smarujemy połową kremu. Ponownie układamy warstwę ciastek smarujemy drugą połową kremu i nakładamy na górę również ciastka. Następnie chłodzimy w lodówce, najlepiej podać na drugi dzień .