Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam piec ciasteczka. W tym przepisie wykorzystuję mój mus jabłkowy.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 59
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11026
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 59
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11026
Składniki
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać cukier, proszek, sodę i aromat. Dokładnie wymieszać i dodać masło. Posiekać masło i rozetrzeć palcami z mąką. Dodać jajka i wyrobić elastyczne dość lekkie ciasto. Przykryć miseczką i dać odpocząć.
Podzielić ciasto na 4 części. Każdą rozwałkować i wykrawać foremką ciasteczka. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem. W środku ciasteczek palcami zrobić wgłębienie. Do wgłębienia wkładać po 1/2 łyżeczki musu. Nie smarujemy jajkiem!!!
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 15 minut. Ciasteczka wykładamy tak aby nie stykały się nadzieniem. Musi ono wystygnąć i stężeć. Potem można przełożyć do jednej misy. Smacznego!!!