Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam piec ciasteczka. W tym przepisie wykorzystuję mój mus jabłkowy.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4839
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5774
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7381
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4839
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5774
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7381
Składniki
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać cukier, proszek, sodę i aromat. Dokładnie wymieszać i dodać masło. Posiekać masło i rozetrzeć palcami z mąką. Dodać jajka i wyrobić elastyczne dość lekkie ciasto. Przykryć miseczką i dać odpocząć.
Podzielić ciasto na 4 części. Każdą rozwałkować i wykrawać foremką ciasteczka. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem. W środku ciasteczek palcami zrobić wgłębienie. Do wgłębienia wkładać po 1/2 łyżeczki musu. Nie smarujemy jajkiem!!!
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 15 minut. Ciasteczka wykładamy tak aby nie stykały się nadzieniem. Musi ono wystygnąć i stężeć. Potem można przełożyć do jednej misy. Smacznego!!!