Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7588
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 212
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2446
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 532
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7588
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 212
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2446
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 532
Składniki
ILOŚĆ: ok. 40 sztuk
W dużej misce miksujemy masło z cukrem oraz miodem na gładką i kremową masę. Następnie dodajemy jajka oraz wanilię, ponownie miksujemy. Dodajemy przesianą mąkę, mielone migdały, orzechy, kandyzowaną skórkę, cynamon, przyprawę do piernika oraz sok i skórkę z cytryny, szybko łączymy mikserem. Wkładamy do lodówki na całą noc. Z ciasta formujemy kuleczki o wielkości orzecha włoskiego ( ciasto jest dosyć lepkie i warto dłonie posypywać mąką ) . Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w dosyć dużych odstępach. Kuleczki spłaszczamy dłonią. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160 C i pieczemy przez 15-20 min, w zależności od grubości. Pierniczki powinny być na wierzchu zarumienione. Upieczone przekładamy na kratkę i jeszcze lekko ciepłe polewamy lukrem. Zostawiamy do zastygnięcia. Najlepiej smakują po paru dniach. Smacznego.