Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna
Odsłon: 14028
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 53
Szybka i smaczna
Odsłon: 14028
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 53
Składniki
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie, aż cebula zrobi się miękka i szklista. Pod koniec smażenia dodaj tymianek oraz sól. Cukinię, pomidory oraz bakłażany pokrój w grubsze plastry. Wymieszaj z oliwą i solą.
Na dno naczynia do zapiekania wyłóż usmażoną wcześniej cebulę. Polej sosem pomidorowym i ułóż rzędami plastry warzyw, naprzemiennie: cukinia, pomidor, bakłażan. Wierzch posyp bułką wymieszaną z parmezanem i tymiankiem. Całość zapiekaj godzinę w temperaturze 180o C, aż warzywa zmiękną, a wierzch się zrumieni. Po wyjęciu z piekarnika odstaw na 10 minut. Podawaj na zimno lub na gorąco, jako samodzielne danie, z bagietką lub jako dodatek do mięs.Źródło: Na żywo