Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodny, orzeźwiający deser, który pięknie prezentuje się na stole.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3740
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2053
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 790
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 60
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3740
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2053
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 790
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 60
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach soku z cytryny i zostawiamy na 3 min. Następnie w garnuszku doprowadzamy do wrzenia zmiksowane maliny razem z cukrem, jak tylko pojawią się bąbelki dodajemy żelatynę i gotujemy ok. 1 min. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W miseczce łączymy serek z wcześniej gotowanymi malinami. Formę u mnie keksówka o wym. 10 x 20 cm wykładamy folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Na spód układamy biszkopty ( możemy również je pokruszyć i wyłożyć dno foremki ), wylewamy masę serowo – malinową. Na wierzch wykładamy maliny, otworkami do dołu i przykrywamy lekko folią. Wkładamy do lodówki na min. 2-3 godz., a najlepiej na całą noc. Smacznego.