Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki sernik z galaretką"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Masło stop w garnku. Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę, wymieszaj z mąką ziemniaczaną i serem. Przełóż do garnka ze stopionym masłem i stale mieszając, gotuj na małym ogniu ok. 15 minut. Dodaj bakalie i wszystko dokładnie wymieszaj.
Spód tortownicy wyłóż biszkoptami (najlepsze są okrągłe). Następnie zalej je jeszcze ciepłą masą serową. Odstaw formę z masą serową do całkowitego stężenia do lodówki.
Galaretkę pomarańczową rozpuść w 2/3 porcji wody podanej na opakowaniu. Wierzch zimnego sernika udekoruj kawałkami owoców, układając cząstki cytrusów. Następnie zalej owoce tężejącą galaretką.
Schładzaj ciasto w lodówce ok. godziny. Przed podaniem ozdób je listkami mięty i pokrój na porcje. Podawaj lekko schłodzone.
Czas przygotowania: ok. 50 minut. Cena porcji: ok. 4 zł. Kalorie: porcja 390 kcal.Źródło: Na żywo