Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lemingtony, kostka kokosowa - pyszności !
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1450
Polecam.
Odsłon: 236
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 53
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1450
Polecam.
Odsłon: 236
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 53
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą, jasną masę przez kilka minut. Kolejno cały czas miksując dodajemy olej, mleko oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Blaszka o wymiarach 25x35 cm. Biszkopt wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni. Pieczemy ok. 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowy biszkopt przestudzić i podzielić na mniejsze kawałki. u mnie wyszły 32 prostokąty. Wszystkie składniki na polewę oprócz wiórek przełożyć do ganka i na małym ogniu gotować do rozpuszczenia się składników i zdjąć z ognia. Kawałki biszkoptu zanurzać w czekoladzie, a następnie w wiórkach kokosowych. Odstawić do zastygnięcia czekolady. Samczego!