Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lemingtony, kostka kokosowa - pyszności !
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 264
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1097
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 264
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1097
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą, jasną masę przez kilka minut. Kolejno cały czas miksując dodajemy olej, mleko oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Blaszka o wymiarach 25x35 cm. Biszkopt wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni. Pieczemy ok. 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowy biszkopt przestudzić i podzielić na mniejsze kawałki. u mnie wyszły 32 prostokąty. Wszystkie składniki na polewę oprócz wiórek przełożyć do ganka i na małym ogniu gotować do rozpuszczenia się składników i zdjąć z ognia. Kawałki biszkoptu zanurzać w czekoladzie, a następnie w wiórkach kokosowych. Odstawić do zastygnięcia czekolady. Samczego!