Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lemingtony, kostka kokosowa - pyszności !
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1746
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7393
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2897
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1746
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7393
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2897
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą, jasną masę przez kilka minut. Kolejno cały czas miksując dodajemy olej, mleko oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Blaszka o wymiarach 25x35 cm. Biszkopt wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni. Pieczemy ok. 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowy biszkopt przestudzić i podzielić na mniejsze kawałki. u mnie wyszły 32 prostokąty. Wszystkie składniki na polewę oprócz wiórek przełożyć do ganka i na małym ogniu gotować do rozpuszczenia się składników i zdjąć z ognia. Kawałki biszkoptu zanurzać w czekoladzie, a następnie w wiórkach kokosowych. Odstawić do zastygnięcia czekolady. Samczego!