Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski deser w bardziej orzeźwiającej wersji - tiramisu z dodatkiem lemon curd. Jest lekkie, puszyste i bardzo mocno cytrynowe. Takim deserem zachwycicie każdego!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1462
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2981
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1062
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1835
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1462
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2981
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1062
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1835
Składniki
Przepis na lemon curd: https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-lemon-curd-przepis-na-idealny-cytrynowy-krem,1941963,sprytnachochla.html?p=1670225524 Krem: Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Porcjami dodajemy mascarpone. Miksujemy na średnich obrotach, aż masa się połączy i zgęstnieje - zajmie to kilka minut. Na końcu dodajemy 200g lemon curd i mieszamy do połączenia. W naczyniu wykładamy połowę biszkoptów. Nasączamy je alkoholem z wodą i cukrem. Wykładamy połowę kremu. Znów biszkopty, nasączenie i krem. Górę dekorujemy pozostałym lemon curd. Ja zrobiłam paski z kremu i rozprowadziłam je wykałaczką. Deser wkładamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy mocno schłodzony.