Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, to zapraszam. Szybki, prosty murzynek, bez dużego nakładu pracy. Wystarczy wymieszać w misce składniki, suche i mokre. Przełożyć do foremki. Wstawić do piekarnika i czekać :) Ja zrobiłam polewę czekoladową, ale można posypać cukrem pudrem.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2423
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6744
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2423
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6744
Składniki
Składniki sypkie wsypać do miski. Wymieszać. Dodać składniki mokre. Wszystko razem wymieszać, do połączenia składników. Ja zrobiłam to łyżką. Można też zmiksować. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 50-55 minut.
Przygotować polewę. Czekoladę połamać na kawałki, dodać mleko. Rozpuścić w kąpieli wodnej. Pamiętajcie, żeby miseczka w której roztapiacie czekoladę, nie dotykała wody, bo czekolada może się zważyć. Wystudzone ciasto udekorować polewą.