Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie moi mili dzisiaj sobota trochę więcej czasu więc zapraszam na kawkę. A do kawy propozycja bardzo fajnego deseru jaki jest ciasto leśny mech.
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9045
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1014
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 230
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 81
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9045
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1014
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 230
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 81
Składniki
Szpinak rozmrozić na sitku i odcisnąć z nadmiaru wody, zmiksować na jednolity masę. Jajka wbić do miski, dodać cukier i ubić na puszystą masę. Następnie ciągle ubijając wlewać cieniutkim strumieniem olej. Dodać szpinak i zmiksować na małych obrotach miksera do połączenia się składników w jednolitą masę. Oddzielnie przesiać mąkę i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesypać do ubitych jajek i zmiksować na małych obrotach, tylko do połączenia się składników w jednolite ciasto.
Piekarnik nagrzać góra / dół 180 st C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę do blachy. Masę piec przez ok. 40 - 45 minut do suchego patyczka. Wyjąć i całkowicie ostudzić.
Do misy miksera włożyć mocno schłodzony ser mascarpone oraz śmietankę, dodać cukier puder i wanilię. Ubijać przez kilka minut aż masa zwiększy objętość i będzie puszysta.
Upieczony i wystygnięty blat ciasta musimy przekroić na 2 części. Dolną część położyć na paterze lub na talerzu. Dokładamy obrane i pocięte kiwi w plasterki na całość .
Następnie na rozłożone kiwi wykładamy zrobiony krem. Później z górnej zielonej części ciasta musimy wybrać widelcem zielony środek i wyłożyć na krem oczywiście na całość nie tak jak na zdjęciu aby pokazać proces.
Jak już mamy zasypane całe ciasto mechem to dodajemy pestki granata do dekoracji . Możemy odstawić całość do lodówki na 2 godziny, a później to już tylko dobra kawa i kawałek super ciasta . Smacznego