Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy słyszał, ale nie każdy robił. Polecam sprawdzony przepis na ciasto szpinakowe z dużą ilością truskawek!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3559
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1611
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 200
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3559
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1611
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 200
Składniki
Szpinak rozmrażamy i odciskamy. Żelatynę łączymy z wodą. Pozostawiamy do napęcznienia. Jaja wraz z cukrem miksujemy na puszystą masę, dodajemy olej, mąkę oraz proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Pieczemy 45minut w 160oC. Po wystudzeniu ciasta odkrajamy wierzchnią warstwę i kruszymy. Pozostałą część kroimy na części.
Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i roztopioną żelatynę. Truskawki kroimy na mniejsze częsci Dodajemy do śmietany, mieszamy delikatnie łyżką. Na ciasto wykładamy śmietanę, którą posypujemy okruchami.