Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik na spodzie ciasteczkowym z warstwowymi kremami. Torcik udekorowany rozetkami, owocami i pralinkami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1090
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12174
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1090
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12174
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
spód-Biszkopciki rozkruszyć na żwirek. Masło rozpuścić z czekoladą i wymieszać z biszkopcikami. Zaraz wsypać do tortownicy 23 cm.wyłożonej podkładką do tortów i zabezpieczonej wyżej boki..Masę dokładnie uklepać palcami lub szklanką.Trochę schłodzić.
krem jagodowy-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z fixem. Nie przerywać miksowania dodawać porcjami ser i frużelinę. Na koniec dodawać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać do tortownicy, zrobić wzorek ząbkowaną packą i trochę schłodzić.
krem porzeczkowy-Postąpić jak z 1 kremem.
bita śmietana-Tutaj zrobić też jak 1 krem, ale bez serka i frużeliny. Tortownicę schłodzić na kilka godzin.
Po schłodzeniu zdjąć rant z tortownicy i zabezpieczenia.Przełożyć tort na paterę.
rozetki-Śmietankę zmiksować z kremem w proszku. (Dobrze przedtem ten krem przesiać, bo zawiera okruszki suszonych malin. Przy robieniu rozetek zatykały by tylkę.) Krem przełożyć do woreczka cukierniczego z tylką M 1. Zrobić wokół rozetki.
Torcik udekorować i przetrzymywać w lodówce.
Kroić ciepłym i ostrym nożem.