Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny letni tort z owocami i bitą śmietaną. Uczta dla podniebienia. Tort w sam raz na urodziny lub inną okazję.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 330
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 71
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 71
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 47
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2369
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 330
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 71
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 71
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 47
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2369
Składniki
Białka ubić z cukrem. Dodawać po jednym żółtku. Gdy piana połączy się z żółtkami dodawać porcjami przesiane mąki. Delikatnie wymieszać ciasto i przełożyć do tortownicy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Średnica tortownicy to 22 cm. Biszkopt piec 40 minut w temperaturze 160 stopni. Biszkopt wystudzić, okroić dookoła formy i wyjąć go z niej. Przekroić na 3 placki. Każdy z nich nasączyć wodą z sokiem z cytryny.
Recommendations powered by plista Sposób przygotowania: Letni tort owocowy Białka ubić z cukrem. Dodawać po jednym żółtku. Gdy piana połączy się z żółtkami dodawać porcjami przesiane mąki. Delikatnie wymieszać ciasto i przełożyć do tortownicy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Średnica tortownicy to 22 cm. Biszkopt piec 40 minut w temperaturze 160 stopni. Biszkopt wystudzić, okroić dookoła formy i wyjąć go z niej. Przekroić na 3 placki. Każdy z nich nasączyć wodą z sokiem z cytryny. Zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym ( domowym ). Pokroić owoce. Pierwszy krążek położyć na talerzu, rozsmarować część śmietany, dodać owoce. Przykryć drugim plackiem, posmarować znów śmietaną i dodać owoce. Położyć trzeci placek i posmarować tort śmietaną. Dowolnie udekorować tort pozostałą śmietaną. Na koniec udekorować owocami i listkami mięty. Gotowy tort schłodzić.