Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo kremowe, bogato przystrojone letnimi owocami mini serniczki na wynos. Świetny patent na spotkanie rodzinne lub przyjęcie ze znajomymi.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1366
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12218
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1366
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12218
Składniki
1) Przygotować spód: ciasteczka pokruszyć tłuczkiem (tak, aby zostały małe, chrupiące grudki), dodać rozpuszczone masło, dokładnie wymieszać i nałożyć po równo do słoiczków (po około 1,5 łyżki), można delikatnie ugnieść. 2) Do misy miksera dodać serek mascarpone, cukier puder oraz cukier waniliowy i miksować przez 2-3 min. 3) Cały czas mieszając dodać jogurt naturalny. 4) Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i dodać, miksując na małych obrotach. 5) Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Kiedy lekko przestygnie, dodać 3 łyżki masy serowej i dokładnie wymieszać. 6) Nie przestając miksować, przygotowaną żelatynę powoli dolewać do całości. 7) Przygotowaną masę serową nałożyć do słoiczków i odstawić do lodówki, do stężenia (deserki najlepiej przygotować wieczorem, dzień wcześniej). 8) Gotowe serniczki udekorować sezonowymi owocami.