Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najlepszych ciast bez pieczenia. Ciasto było ogromnym hitem lat 90-tych. U nas do dziś jest robione na każde urodziny i Boże Narodzenie.
Dziś polecam pyszne rogaliki drożdżowe z konfiturą z jabłek i mango Takie r...
Odsłon: 14223
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 268
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 116
Dziś polecam pyszne rogaliki drożdżowe z konfiturą z jabłek i mango Takie r...
Odsłon: 14223
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 268
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 116
Składniki
Tortownica 22 cm, wyłożyć ją folią przezroczystą. Gotujemy czerwoną galaretkę, odstawiamy do wystudzenia. Część galaretki odlewamy do maczania biszkoptów. Krem. Mleko gotujemy. Żółtka dokładnie ucieramy z cukrem , dodajemy proszek budyniowy i mieszamy. Teraz ostrożnie po trochu wlewamy gorące mleko, energicznie mieszając Otrzymaną masę zagotowujemy, aby zgęstniała, stale mieszając ( najlepiej rózgą kuchenną ). Studzimy. Masło ucieramy, stopniowo dodajemy ostudzoną masę budyniową. Gotujemy galaretkę krystaliczną. W lekko wystudzonej galaretce krótko maczamy pierwszą warstwę biszkoptów. Między biszkoptami rozkładamy borówki, potem połowę kremu. Do pozostałej części kremu dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Na jasny krem dajemy warstwę maczanych biszkoptów, dobrze tężejącą czerwoną galaretkę i kakaowy krem. Wyrównujemy wierzch i dekorujemy kwiatkami i listkami. Wstawiamy do schłodzenia. Jak krem się schłodzi, powoli partiami możemy dolewać galaretkę przezroczystą. Schładzamy w lodówce.