Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Komu się marzy zjeść własnej roboty loda na patyku? Nic trudnego ,nie musisz mieć maszynki do lodów, przepis jest bardzo prosty. A lody smakują jak z lodziarni w Rzymie. Smaki przeplatają się na wzajem ,są przepyszne. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 73
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1337
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 282
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 61
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 73
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1337
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 282
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 61
Składniki
Do pojemnika wlać bardzo mocno schłodzoną śmietanę i ubić na sztywną pianę. Następnie do ubitej piany dodać zagęszczone mleko, ubić mikserem 1 minutę do połączenia składników. Masę dzielimy na 3 równe części .
Do pierwszej części dodaj łyżeczkę zielonej herbaty Matcha i zmiksuj 30 sekund. Do drugiej miseczki dodaj aromat waniliowy i barwnik żółty, też to wszystko połącz przy pomocy trzepaczki . Do trzeciej części dodaj pokruszona nożem czekoladę. Zamieszaj wszystko łyżką/
Przygotuj sobie 8 kubków plastikowych i 8 patyczków do lodów, te akcesoria możesz kupić w sklepie papierniczym. Do kubeczków wkładaj na przemian według własnej fantazji te lody. Każdy kubek należy postukać w stół, aby dobrze się ułożyła nasza masa. Następnie do każdego kubka wkładamy patyczek ,gdzieś do połowy kubka z lodami.
Tak gotowe lody wstawiamy do zamrażalki na całą noc.
Po wyciągnięciu gotowych lodów z zamrażalki ,kubek plastikowy ściągamy w następujący sposób-nacinamy po bokach kubek nożyczkami i odrywamy kubek plastikowy(dokładnie zobaczysz na filmiku). Zapraszam do obejrzenia filmiku na moim kanale na YouTube-Mangiare u Ewki