Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71958
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 523
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15549
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3389
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71958
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 523
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15549
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3389
Składniki
Biszkopt ciemny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać. wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160-180 stopni C ok. 30-40 min.
Sernik: Margarynę ucierać z cukrem, dodając po jednym żółtku, ser z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ubić białka na sztywną pianę. Przełożyć do masy i delikatnie wymieszać. Upiec.
Kokosowy: 1.Białka ubić z dodatkiem cukru. dodać wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i bułkę tartą. Delikatnie wymieszać. Piec krótko w dobrze nagrzanym piekarniku.
Masa orzechowa: Mleko zagotować, dodać orzechy, dokładnie wymieszać. Przestudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać przestudzone orzechy.
Przełożenie placka: Biszkopt ciemny - część masy orzechowej - sernik - część masy orzechowej - kokosowy - wierzch cienko posmarować masą orzechową i oprószyć (przez sitko) kakao.