Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6154
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1899
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6154
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1899
 
         
         
                Składniki
Mieszamy jajka z miodem i cukrem trzepaczką przez 6 minut. Nie należy mieszać zbyt energicznie! Mąkę przesiać z proszkiem do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać. Dodać masło i sól, dokładnie wymieszać. Przykryć folią i wstawić do lodówki na godzinę. Piekarnik rozgrzać do temperatury 240 stopni
Piec przez minutę, a następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec przez 4 minuty. Ponownie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze przez 5 minut Magdalenki po upieczeniu powinny mieć chrupką skorupkę a w środku mięciutkie