Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13326
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5818
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13326
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5818
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Składniki
Wszystkie warzywa oczyścić, obrać, umyć. W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojonego w półplasterki pora. Włożyć kiełbaski, listek i ziele. Zalać ciepłą, przegotowaną wodą ok 1,5 l. Gotować na wolnym ogniu ok. 15 min. Dodać pokrojone w grubą kostkę pietruszkę, selera, ziemniaki. Gotować ok 20 min. Wyjąć z zupy kiełbaski, listek i ziele angielskie. Kiełbaski pokroić w grubsze plasterki. Do zupy dodać chrzan i ząbek czosnku. Zupę zmiksować przy pomocy blendera. Dodać jeszcze pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Jeszcze krótko zagotować. Zupę podawać gorącą z kawałkami białej kiełbaski i połówkami jajek. Oprószyć natką pietruszki. Smacznego.