Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 198
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 198
Składniki
Wszystkie warzywa oczyścić, obrać, umyć. W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojonego w półplasterki pora. Włożyć kiełbaski, listek i ziele. Zalać ciepłą, przegotowaną wodą ok 1,5 l. Gotować na wolnym ogniu ok. 15 min. Dodać pokrojone w grubą kostkę pietruszkę, selera, ziemniaki. Gotować ok 20 min. Wyjąć z zupy kiełbaski, listek i ziele angielskie. Kiełbaski pokroić w grubsze plasterki. Do zupy dodać chrzan i ząbek czosnku. Zupę zmiksować przy pomocy blendera. Dodać jeszcze pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Jeszcze krótko zagotować. Zupę podawać gorącą z kawałkami białej kiełbaski i połówkami jajek. Oprószyć natką pietruszki. Smacznego.