Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny pomysł na wykorzystanie śliwek.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 82
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31242
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 400
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 82
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31242
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 400
Składniki
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź. Śliwki umyj, przekrój na pół, pozbaw je pestek. Śmietanę wymieszaj z jajkami. Dodaj cukier i przyprawy. Połącz dokładnie wszystkie składniki. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Na dnie naczynia wyłóż połowę śliwek (skórką do dołu), przykryj 1/2 makaronu. Wierzch posyp pokruszonym twarogiem (1/2 kostki) i dwoma łyżkami płatków. Czynność powtórz. Na wierzch wylej mieszankę śmietanowo-jajeczną. Udekoruj płatkami. Zapiekankę piecz przez ok. 30 minut w 180 stopniach C.