Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny pomysł na wykorzystanie śliwek.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15543
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 345
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2829
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15543
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 345
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2829
Składniki
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź. Śliwki umyj, przekrój na pół, pozbaw je pestek. Śmietanę wymieszaj z jajkami. Dodaj cukier i przyprawy. Połącz dokładnie wszystkie składniki. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Na dnie naczynia wyłóż połowę śliwek (skórką do dołu), przykryj 1/2 makaronu. Wierzch posyp pokruszonym twarogiem (1/2 kostki) i dwoma łyżkami płatków. Czynność powtórz. Na wierzch wylej mieszankę śmietanowo-jajeczną. Udekoruj płatkami. Zapiekankę piecz przez ok. 30 minut w 180 stopniach C.