Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powstały przez przypadek. Piekłam makowiec, zostało mi trochę masy makowej. Pomyślałam, że dodam mąki, proszku do pieczenia i spróbuję upiec muffiny. Wyszło smacznie. Polecam.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 202
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 628
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16975
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 914
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 202
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 628
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16975
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 914
Składniki
Mak gotować w mleku z wodą przez około 3 godziny, wystudzić, zmielić trzykrotnie. Dodać cukier, roztopione masło, posiekane drobno orzechy włoskie oraz kilka kropli olejku migdałowego.Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z masą. Na końcu dodać mąkę i proszek do pieczenia. Całość dobrze wymieszać. Masę makową nakładać do papilotek (około 2 łyżek na 1 sztukę), piec w formie do muffinek. Jeżeli nie posiadamy takiej formy ułożyć muffiny na zwykłej blaszce do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, do zrumienienia lub do suchego patyczka. Gotowe muffinki polukrować, albo polać polewą.
SMACZNEGO!