Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeszki makowe z dodatkiem aromatu migdałowego napełnione orzechowym kremem to rarytas dla podniebienia.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 265
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4985
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4848
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44911
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 528
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 265
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4985
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4848
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44911
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 528
Składniki
Mąki posiekać z masłem, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Żółtka z cukrem z wanilią, aromatem i śmietaną utrzeć. Połączyć z mąką, dodać mielony mak, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie z ciasta utoczyć małe kuleczki, włożyć do foremek i wylepić. Ułożyć na blaszce, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut, ostudzić.
Krem orzechowy: Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszysty krem dodając stopniowo masło orzechowe i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Krem przełożyć do szprycy cukierniczej, napełnić zimne orzeszki i zlepiać po 2 razem.
Po wierzchu można oprószyć cukrem pudrem.