Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo smaczny i zawsze się udaje
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35674
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35674
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        
                Składniki
1) Przygotowanie :ciasta : Margarynę ,posiekać z mąką ,wbić jajka dodać sól ,wlać rozczyn przygotowany z śmietany ,cukru drożdży,mąki Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia . 2) Przygotowanie masy makowej : Mak sparzyć ,po ostygnięciu i odsączeniu z wody zmielić w maszynce ( 3-krotnie ). Masło ,utrzeć z żółtkami i cukrem ,ciągle mieszając, dodać zmielony mak i resztę składników. Na koniec do maku, dodajemy ubite na sztywno białka delikatnie całość mieszamy. 3 )Wyrośnięte ciasto ,rozdzielić na dwie części ,rozwałkować 30-40 cm ,włożyć masę makową,rozprowadzić równomiernie po całym cieście (zwijać jak rolady) zwijać po krótszych bokach . Jak wyrosną ,przekroić na środku, wzdłuż blachy, posmarować olejem i posypać kruszonką . Piec w temperaturze 180 stopni 45-50 minut Posypać cukrem pudem lub polukrować
Smacznego !