Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta coraz bliżej, a ja lubię trochę wcześniej pomyśleć co chcę upiec. Makowiec japoński zrobiłam z mielonymi migdałami i z kaszą manną. Jest pyszny, jabłka nadają mu wilgoci.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 130
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 266
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 400
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 130
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 266
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 400
Składniki
Mak wypłukać, zalać wrzątkiem gotować pół godziny. Odcedzić. Zmielić trzykrotnie. Obrać jabłka i zetrzeć na dużych oczkach. Masło rozpuścić i przestudzić. Jaja wbić do miski i ubić z ksylitolem/cukrem na puszystą masę, dodać zmielony mak, skórkę z pomarańczy, rodzynki, aromat migdałowy, kaszę manną ( jeśli nie chcesz jej dodawać dodaj 10 łyżek mielonych migdałów zamiast 6 łyżek), mielone migdały i proszek do pieczenia. Zmiksować. Na koniec dodać starte na dużych oczkach jabłka i dobrze wymieszać łyżką. Masę przelać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i piec w 175 stopniach przez 50 minut. Wytudzone oprószyć cukrem pudrem.