Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczny, prosty w wykonaniu makowiec japoński. Makowiec pieczony bez mąki z dodatkiem jabłek i dużej ilości bakalii. Dodatek startych jabłek powoduje, że makowiec jest wilgotny.
blaszka , papier do pieczenia, rondelek,
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34092
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 502
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2917
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34092
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 502
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2917
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce duże oczka. Puszkę masy makowej przełożyć do miski ,dodać starte jabłka i wymieszać. Żółtka oddzielić od białek. Do masy makowej dodać żółtka, bakalie, dodać kaszę manną oraz proszek do pieczenia i ponownie wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczypta soli, dodać do całości i delikatnie drewnianą łyżką wymieszać do połączenia się składników. Blaszkę o wymiarach 24 / 36 cm. wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do przygotowanej blaszki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy polewą i dekorujemy owocami kandyzowanymi i orzechami. Polewa; Do rondelka wlewamy mleko, stawiamy na małym ogniu, następnie dodajemy cukier puder i mieszamy do rozpuszczenia cukru. Dodajemy masło i mieszamy, aż masło się rozpuści, a składniki się połączą. Na sam koniec dodajemy kakao i mieszamy nie dopuszczając do zagotowania. Czas przygotowania 40 minut + czas pieczenia 50 minut