Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe ciasto bez użycia miksera.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Do miski wkładam wszystkie mokre składniki,mieszam dokładnie rózgą. Dodaję mąkę,proszek i wyrabiam kruche ciasto.
1/3 ciasta zawijam w folię spożywczą i wkładam do zamrażalnika.
Pozostałym ciastem wylepiam natłuszczoną wcześniej blaszkę o średnicy 24cm.
Składniki na masę wkładam do garnka,który stawiam na kuchenkę. Podgrzewam mieszając do uzyskania gęstej masy.
Gorącą masę wylewam na blaszkę.
Wyjmuję kawałek ciasta z zamrażarki, trę na tarce o dużych oczkach i posypuję. Piekę w 180°C przez około 50 minut. Smacznego