Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny makowiec dla łasuchów słodkości.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 100
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4335
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8467
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 100
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4335
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8467
Składniki
Wykonanie: Sparzony mak zmielić i utrzeć z cukrem-pudrem ,dodając po jednym żółtku. Jabłka pokroić w drobną kostkę, dodać do masy makowej z resztą składników. Na końcu ubić pianę na sztywno i wymieszać lekko z ciastem. Wyłożyć na blachę , posmarowaną tłuszczem i piec ok. 35 minut w temperaturze 170 º C