Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
porcja na dużą blaszkę :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8270
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2844
Polecam.
Odsłon: 1492
Polecam.
Odsłon: 439
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8270
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2844
Polecam.
Odsłon: 1492
Polecam.
Odsłon: 439
Składniki
I ciasto: wszystkie składniki razem wymieszać i rozsmarować na blaszce (będzie dość rzadkie) na ciasto rozsmarować powidła, jabłka i posypać rodzynkami.
II ciasto: wszystkie składniki wymieszać z białek ubić pianę i dodać do reszty ciasta, delikatnie wymieszać i kłaść na wcześniejszą warstwę.Piec 45 minut w 180 stopniach. Można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.