Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z wieloma pysznymi warstwami. Tu wykorzystałam gotową masę makową przez co skraca się czas robienia tego ciasta, masę na sernik mieszamy za pomocą rózgi. Prosty, łatwy i pyszny. Idealny na wszelkie imprezy lub święta :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112798
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 99
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 228
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 356
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 636
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112798
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 99
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 228
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 356
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 636
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto ze sobą siekamy, krótko wyrabiamy i wałkujemy. Jeśli ciasta nie możemy zagnieść dodajmy 1-2 łyżki zimnej wody lub śmietany. Wykładamy na blachę. Podpiekamy ok. 10-15 minut do lekkiego ze złocenia (180 st.C ustawienie góra dół) Odstawiamy do wystudzenia. Mak: Masę makową przekładamy do miseczki. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i chwilę miksujemy. Dodajemy kaszę mannę i olejek oraz miód. Delikatnie mieszamy łyżką. Pianę z białek przekładamy w kilku partiach do maku, ostrożnie mieszamy i wykładamy na ciasto kruche. Wyrównujemy Ser: Masło rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia. Resztę składników miksujemy tylko do połączenia składników, wlewamy zimne masło. Miksujemy i wylewamy na makową warstwę. Również wyrównujemy. Pieczemy ok. 1 godziny w 180 st. C ustawienie góra dół. Po upieczeniu zostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Brzoskwinie kroimy w plasterki i układamy na serze. Zalewamy gęstą galaretką i chowamy do lodówki. Do przygotowania galaretek możemy użyć wody z brzoskwiń i uzupełnić wodą, tak żeby było 3 szklanki.