Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 235
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20391
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 235
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20391
Składniki
Mak sparzyć, zmielić 2 razy. Margarynę utrzeć, dodać żółtka, ucierać, dodać cukier, miód, zimny mak, mąkę, cynamon i sodę. Na koniec ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać. Upiec ciasto i zimne przekroić na pół, lub upiec 2 placki każdy z 4 jaj.
Kawę zalać 3 łyżkami wrzątku, ugotować budyń, masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać zimny budyń, na koniec kawę do smaku. Przełożyć. Ciasto jest wilgotne i nie trzeba ponczować