Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 25
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 25
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Mak sparzyć, zmielić 2 razy. Margarynę utrzeć, dodać żółtka, ucierać, dodać cukier, miód, zimny mak, mąkę, cynamon i sodę. Na koniec ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać. Upiec ciasto i zimne przekroić na pół, lub upiec 2 placki każdy z 4 jaj.
Kawę zalać 3 łyżkami wrzątku, ugotować budyń, masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać zimny budyń, na koniec kawę do smaku. Przełożyć. Ciasto jest wilgotne i nie trzeba ponczować