Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny makowiec na zbliżające się szybkim krokiem Święta.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 771
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8722
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3120
Polecam.
Odsłon: 1919
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 771
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8722
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3120
Polecam.
Odsłon: 1919
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć bardzo dokładnie z cukrem na puszysto.Następnie wsypać mąkę, dodać drożdże roztarte w ciepłym mleku i trzy jajka. Wyrabiać ciasto tak długo aż zacznie odstawać od ręki, po czym odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy ciasto podwoi objętość, podzielić go na dwie równe części i rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką.Obydwie części ciasta posmarować roztrzepanym białkiem, wyłożyć po połowie masy makowej z bakaliami. Ciasto zwijamy w roladę smarujemy rozbełtanym żółtkiem i posypujemy suchym makiem.Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut