Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny makowiec na zbliżające się szybkim krokiem Święta.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1787
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć bardzo dokładnie z cukrem na puszysto.Następnie wsypać mąkę, dodać drożdże roztarte w ciepłym mleku i trzy jajka. Wyrabiać ciasto tak długo aż zacznie odstawać od ręki, po czym odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy ciasto podwoi objętość, podzielić go na dwie równe części i rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką.Obydwie części ciasta posmarować roztrzepanym białkiem, wyłożyć po połowie masy makowej z bakaliami. Ciasto zwijamy w roladę smarujemy rozbełtanym żółtkiem i posypujemy suchym makiem.Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut