Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne beziki. Dla przełamania słodkości polecam przełożyć je kremem kawowym.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 82
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9333
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 975
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1136
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 82
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9333
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 975
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1136
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Potem stopniowo dodawać cukier i dalej ubijać. Na koniec dodać 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej i 1 łyżeczkę soku z cytryny. Zmiksować. Pianą napełnić szprycę cukierniczą i wyciskać beziki na papier do pieczenia. Połowa powinna być płaskich (to będą spody), a druga połowa wyższych, z czubkiem (wierzchy). Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego na 125ºC i suszyć ok. 1 godz. i 15 minut. Studzić w piekarniku, przy lekko uchylonych drzwiczkach. Schłodzoną śmietanę ubijać. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i kawę rozpuszczalną. Jeszcze chwilę ubijać, aż śmietana będzie miała odpowiednią konsystencję. Krem przełożyć do szprycy i wyciskać na płaskie beziki. Przykryć tymi z czubkiem. Gotowe!