Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne beziki. Dla przełamania słodkości polecam przełożyć je kremem kawowym.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 52
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4320
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 184
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 52
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4320
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 184
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Potem stopniowo dodawać cukier i dalej ubijać. Na koniec dodać 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej i 1 łyżeczkę soku z cytryny. Zmiksować. Pianą napełnić szprycę cukierniczą i wyciskać beziki na papier do pieczenia. Połowa powinna być płaskich (to będą spody), a druga połowa wyższych, z czubkiem (wierzchy). Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego na 125ºC i suszyć ok. 1 godz. i 15 minut. Studzić w piekarniku, przy lekko uchylonych drzwiczkach. Schłodzoną śmietanę ubijać. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i kawę rozpuszczalną. Jeszcze chwilę ubijać, aż śmietana będzie miała odpowiednią konsystencję. Krem przełożyć do szprycy i wyciskać na płaskie beziki. Przykryć tymi z czubkiem. Gotowe!