Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deserek na dwa kęsy. Słodkie kawowe bezy, lekko kwaskowa bita śmietana i słodkie truskaweczki. Znika w jednej chwili.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112875
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 390
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 417
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 744
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112875
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 390
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 417
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 744
Składniki
W bezach ostrożnie nożem wycinamy wgłębienie. Schłodzoną śmietanę ubijamy, w trakcie dodajemy sok z limonki, cukier cynamonowy i pod koniec śmietan- fix . Cukier cynamonowy to nic innego jak drobny cukier trzcinowy z cynamonem. Do ubitej śmietany dosypujemy odrobinę zielonego barwnika, mieszamy. Śmietanę przekładamy do worka cukierniczego i napełniamy wnętrze bez i górę. Truskawki nacinamy pod skosem tworząc kwiaty i umieszczamy na wierzchołku bitej śmietany. Jemy od razu, lub schładzamy.