Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deserek na dwa kęsy. Słodkie kawowe bezy, lekko kwaskowa bita śmietana i słodkie truskaweczki. Znika w jednej chwili.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 117
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16045
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 62
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 168
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 675
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 117
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16045
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 62
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 168
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 675
Składniki
W bezach ostrożnie nożem wycinamy wgłębienie. Schłodzoną śmietanę ubijamy, w trakcie dodajemy sok z limonki, cukier cynamonowy i pod koniec śmietan- fix . Cukier cynamonowy to nic innego jak drobny cukier trzcinowy z cynamonem. Do ubitej śmietany dosypujemy odrobinę zielonego barwnika, mieszamy. Śmietanę przekładamy do worka cukierniczego i napełniamy wnętrze bez i górę. Truskawki nacinamy pod skosem tworząc kwiaty i umieszczamy na wierzchołku bitej śmietany. Jemy od razu, lub schładzamy.