Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
paluszki lizac...powiem prawde,ze desery i ciasta to nie moja specialnosc i nie mam do nich cierpliwosci...szacuneczek dla wszystkich ciastkarek!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1307
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5835
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1307
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5835
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Składniki
na kazdy paluszek potrzebne sa 4 prostokaty ciasta filo(po jednym ciasta brik)...ciasto filo skladamy po dwa kawalki razem ...posmarowac cieplym maslem,nakladamy nastepne dwa.... na srodku ukladamy po lyzce startej czekolady,na czekolade po 3-4 malinki i orzeszki pistaciowe(wedlug uznania)
zawijamy brzegi do srodka,a pozniej zawijamy w paluszek...itd...ciasto nie powinno byc mocno scisniete
paluszki ukladamy na papierze do pieczenia...smarujemy cieplym maslem i do piekarnika na 20-25 min (200)
podajemy posypane cukrem pudrem...mozemy tez zrobic oddzielnie sos:roztopic biala czekolade z odrobina mleka,posypac orzeszkami