Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2196
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23119
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2196
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23119
Składniki
Najpierw ucieramy żółtka z cukrem i 2 łyżkami śmietany na jednolitą masę, aż do rozpuszczenia cukru. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy dalej do uzyskania jednolitej konsystencji.
Biszkopty układamy na talerzyku i polewamy schłodzoną kawą.
Ubijamy śmietanę. Dodajemy ją do masy i miksujemy mikserem na wolnych obrotach.
W pucharkach układamy warstwowo naprzemian kawałki biszkoptów, warstwę kremowej masy i maliny.
Na wierzchu układamy porcję kremu i posypujemy kakao. Schładzamy w lodówce ok.1.5 godziny. Smacznego!