Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i subtelne w smaku ciasto bez pieczenia. Znika w mig z talerza.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4374
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 275
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4374
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 275
Składniki
Ciastko posmarować masą krówkową, przykryć drugim. w blaszce układać na przemian ciastka jasne i ciastka ciemne.
Sernik na zimno przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wyłożyć na herbatniki. 2 galaretki o smaku malinowym rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Maliny umyć zblendować. Śmietanę ubić na sztywno , połączyć z musem malinowym oraz galaretką wyłożyć na sernik.
Ułożyć herbatniki dekoracyjne.
Galaretki o smaku pomarańczowym rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnące wylać na ciasto. Schłodzić 4 godziny a najlepiej całą noc, podzielić na porcje.