Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małpi Gaj - ciasto bananowe z polewą na bazie masła orzechowego to proste ciasto, które jest niesamowicie wilgotne dzięki tłuczonym bananom. Choć samo ciasto jest bardzo słodkie, to świetnie równoważy je masło orzechowe, dodając nutę słoności i wyrazistości.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Przygotuj ciasto. W misce utrzyj ze sobą masło z cukrem pudrem na delikatny puch. Dodawaj po jednym jajku, za każdym razem dobrze mieszając do połączenia składników. Banany rozgnieć widelcem i dodaj do masy razem z ekstraktem waniliowym. Wymieszaj do połączenia składników. W osobnej misce wymieszaj ze sobą przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Dodawaj małymi partiami do masy jajecznej na zmianę ze śmietaną. Zakończ mąką. Formę do babki z kominem o średnicy 25 cm posmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wlej do niej przygotowane ciasto. Piecz je przez 50 minut w temperaturze 180 st. Celsjusza lub do suchego patyczka. Wyjmij i ostudź.
Przygotuj polewę. W misce utrzyj ze sobą masło orzechowe, syrop klonowy i ekstrakt waniliowy. Dodaj powoli cukier puder, a na koniec dodaj śmietanę. Wylej na zimne już ciasto.
Małpi gaj - ciasto bananowe z polewą na bazie masła orzechowego - udekoruj orzeszkami ziemnymi i chipsami bananowymi. Podawaj po schłodzeniu w lodówce i zastygnięciu polewy.