Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz, możesz zmniejszyć lub zwiększyć proporcje w zależności od potrzeb. Masa ta nie kruszy się w makowcach po upieczeniu, jest zwarta. Polecam !
Garnek, łyżka stołowa, waga kuchenna, nóż, gęste sitko lub gaza, maszynka do mielenia, ubijaczka
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 184
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 60
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 184
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 60
Składniki
Mak sparz, dokładnie odcedź, najlepiej zostawić go na noc, następnie zmiel 2, a najlepiej 3 razy w maszynce do mielenia przez najdrobniejsze sitko. Zmielony mak wsyp do miski.
Orzechy posiekaj na mniejsze kawałki. Dodaj do maku posiekane orzechy, rodzynki, skórkę pomarańczową posiekaną w drobną kostkę , cukier, miód, roztopione masło, olejek migdałowy, całość dokładnie wymieszaj.
Na końcu dodaj ubitą pianę z białek, wymieszaj dokładnie. Masa jest gotowa, możesz nią smarować ciasto na makowce.
Życzę udanych wypieków !