Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję przepis na pyszną masę budyniowo - makową z którą upiekłam pyszny makowiec. Masa prosta, nie skomplikowana w przygotowaniu. Polecam.
garnek, garnuszek, trzepaczka kuchenna,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1621
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1425
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1493
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1621
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1425
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1493
Składniki
Mleko 300 ml. zagotować, a w pozostałym rozmieszać proszek budyniowy z cukrem. Do gotującego się mleka wlać mieszając energicznie budyń z cukrem. Gotować do zgęstnienia . Po ugotowaniu budyń wystudzić. Następnie do wystudzonego budyniu wsypać mak mielony oraz kilka kropel rumowego aromatu i dokładnie całość wymieszać do powstania masy makowo budyniowej. Gotowe
Masa makowo - budyniowa gotowa do pieczenia.