Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję przepis na pyszną masę budyniowo - makową z którą upiekłam pyszny makowiec. Masa prosta, nie skomplikowana w przygotowaniu. Polecam.
garnek, garnuszek, trzepaczka kuchenna,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 947
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 789
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12516
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 947
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 789
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12516
Składniki
Mleko 300 ml. zagotować, a w pozostałym rozmieszać proszek budyniowy z cukrem. Do gotującego się mleka wlać mieszając energicznie budyń z cukrem. Gotować do zgęstnienia . Po ugotowaniu budyń wystudzić. Następnie do wystudzonego budyniu wsypać mak mielony oraz kilka kropel rumowego aromatu i dokładnie całość wymieszać do powstania masy makowo budyniowej. Gotowe
Masa makowo - budyniowa gotowa do pieczenia.