Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję przepis na pyszną masę budyniowo - makową z którą upiekłam pyszny makowiec. Masa prosta, nie skomplikowana w przygotowaniu. Polecam.
garnek, garnuszek, trzepaczka kuchenna,
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2627
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 489
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 93
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2627
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 489
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 93
Składniki
Mleko 300 ml. zagotować, a w pozostałym rozmieszać proszek budyniowy z cukrem. Do gotującego się mleka wlać mieszając energicznie budyń z cukrem. Gotować do zgęstnienia . Po ugotowaniu budyń wystudzić. Następnie do wystudzonego budyniu wsypać mak mielony oraz kilka kropel rumowego aromatu i dokładnie całość wymieszać do powstania masy makowo budyniowej. Gotowe
Masa makowo - budyniowa gotowa do pieczenia.