Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję przepis na pyszną masę budyniowo - makową z którą upiekłam pyszny makowiec. Masa prosta, nie skomplikowana w przygotowaniu. Polecam.
garnek, garnuszek, trzepaczka kuchenna,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10521
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3178
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2276
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10521
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3178
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2276
Składniki
Mleko 300 ml. zagotować, a w pozostałym rozmieszać proszek budyniowy z cukrem. Do gotującego się mleka wlać mieszając energicznie budyń z cukrem. Gotować do zgęstnienia . Po ugotowaniu budyń wystudzić. Następnie do wystudzonego budyniu wsypać mak mielony oraz kilka kropel rumowego aromatu i dokładnie całość wymieszać do powstania masy makowo budyniowej. Gotowe
Masa makowo - budyniowa gotowa do pieczenia.