Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję przepis na pyszną masę budyniowo - makową z którą upiekłam pyszny makowiec. Masa prosta, nie skomplikowana w przygotowaniu. Polecam.
garnek, garnuszek, trzepaczka kuchenna,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25642
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2622
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1297
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25642
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2622
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1297
Składniki
Mleko 300 ml. zagotować, a w pozostałym rozmieszać proszek budyniowy z cukrem. Do gotującego się mleka wlać mieszając energicznie budyń z cukrem. Gotować do zgęstnienia . Po ugotowaniu budyń wystudzić. Następnie do wystudzonego budyniu wsypać mak mielony oraz kilka kropel rumowego aromatu i dokładnie całość wymieszać do powstania masy makowo budyniowej. Gotowe
Masa makowo - budyniowa gotowa do pieczenia.