Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa Oreo do tortu świetnie komponuje się z tradycyjnym biszkoptem, a także czekoladowym. Ma kremową masę i sztywną konsystencję, dlatego nie spłynie podczas łączenia blatów oraz podawania.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 258
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21757
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 258
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21757
Składniki
Zacznij od pokruszenia ciasteczek Oreo. Możesz to zrobić na kilka sposobów. Jeśli masz blender lub malakser z odpowiednią nakładką, wystarczy je pokruszyć. Możesz też umieścić ciastka w torebce strunowej przeznaczonej do przechowywania żywności, a następnie rozgnieść je z pomocą tłuczka.
Mocno schłodzoną śmietanę umieść w misce. Powinna być wyciągnięta prosto z lodówki. Dodaj zimny serek mascarpone. Zacznij ubijać. Najpierw na małych obrotach, aby śmietana nie rozpryskała się na boki, a z biegiem czasu zwiększaj intensywność miksowania. Kiedy masa śmietanowa będzie gęsta, dodaj cukier puder. Miksuj dalej, aby śmietana zrobiła się sztywna i zbita, ale nie miksuj zbyt długo, aby się nie zwarzyła.
Jeśli potrzebujesz do ciasta kremu, który będzie mocno zbity, czas na rozpuszczenie żelatyny w 2 łyżkach wody. Wymieszaj i odstaw do napęcznienia. Po tym czasie podgrzej ją krótko w mikrofali albo w kąpieli wodnej. Przełóż łyżkę masy śmietanowej do żelatyny, wymieszaj. Tak przygotowaną mieszankę dodaj do kremu, łącząc szybko składniki.
Teraz wmieszaj delikatnie ciastka Oreo z pomocą łyżki lub szpatułki. Krem jest gotowy do przełożenia tortu. Pamiętaj, aby schłodził się przed podaniem, wtedy zgęstnieje.